ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Σαντορίνη νησί με σπάνια ομορφιά, καθώς η Καλντέρα της είναι μοναδική στο κόσμο. Η ιστορία της σημάδεψε ολόκληρο το πλανήτη. Τα αξιοθέατα της πολύτιμης κληρονομίας μας.

  • Ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου ( προϊστορική πόλη πριν 3.500 χρόνια ) ξεθάφτηκε από την ηφαιστειακή τεφρά και αποτελεί μνημείο του αρχαίου πολιτισμού μας.
  • Οι αρχαίοι αμπελώνες (300 χρονών και άνω) Ο διαφορετικός τρόπος καλλιέργειας και παραγωγής κρασιού μας δίνει τα τελευταία χρόνια την πρώτη θέση στην Ευρώπη.
  • Η αρχαία Θήρα κτισμένη στην κορυφή στο Μέσα βουνό, αρχαία πολιτεία με θέατρα και ναούς προς τιμή των ολύμπιων θέων.
  • Τα Φηρά η πρωτεύουσα της Σαντορίνης ,αποτελεί σημαντικό εμπορικό κέντρο στη καλντέρα, εκεί βρίσκετε και το παλιό λιμάνι με τα 582 σκαλιά, γραφικά τα παραδοσιακά γαϊδουράκια μεταφέρουν τους ξένους επισκέπτες στην Πόλη.
  • Η καλντέρα με τα στενά σοκάκια, τα καλντερίμια τα υπόσκαφα σπίτια χρισμένα μέσα στους βράχους με γαλάζιο και άσπρο χρώμα, αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, και πάντα δίπλα μια εκκλησία για να θυμίζει τη βαθιά πίστη στο θεό. Αποτελείτε από ένα σύμπλεγμα 3 νήσων. την παλαιά καμένη, την νέα καμένη, και τη Θηρασιά.
  • Το ηφαίστειο.(η παλαιά και η νέα καμένη) έχει 7 κρατήρες ενεργούς, η τελευταία έκρηξη σημειώθηκε το 1956, ακριβώς πίσω βρίσκονται τα ζεστά νερά η αλλιώς θερμές πηγές ιαματικό νερό πηγάζει απ τα έγκατα της γης του ηφαιστείου.


Καθημερινά κατά την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχουν εκδρομές με παραδοσιακό ξύλινο καΐκι και ξεναγό για επίσκεψη στους κρατήρες του ηφαιστείου και στα ζεστά νερά για μπάνιο. Επίσης για το παραδοσιακό νησάκι της Θηρασιάς όπου υπάρχει και εκεί μαύρη παραλία για μπάνιο και πολλά εστιατόρια για φαγητό.

 

  • Οι παραλίες με τα διαφορετικά χρώματα της άμμου μαύρη, κόκκινη από την ηφαιστειακή λάβα και άσπρη φυσική μεσογειακή.
  • Το ηλιοβασίλεμα ξακουστό και φημισμένο ιδιαίτερα στις περιοχές της καλντέρας Οία, Ακρωτήρι, Φηρά η ακόμα και μέσα από ένα καΐκι είναι μαγευτικό καθώς η θέα της καλντέρας σε συνδυασμό με τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας δίνουν μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη ομορφιά.
  • Τα μουσεία, τα οινοποιεία, τα μοναστήρια, τα παραδοσιακά χωριά με τα κάστρα τους γουλάδες και τους μύλους μαρτυρούν την ταυτότητα μας.

 

Διοργανώνουμε καθημερινά εκδρομές με λεωφορείο, για επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους , στα μοναστήρια και στους παραδοσιακούς οικισμούς, με ξενάγηση στα αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά ,ισπανικά και ρωσικά.
Καθώς επίσης και θαλάσσιες εκδρομές με παραδοσιακά ξύλινα καΐκια για εξερεύνηση στα νησιά της καλντέρας.
Ιδιωτικά τις ώρες και τις μέρες που εσείς επιθυμείτε με ιδιωτικό κότερο η με ιδιωτικό μικρό λεωφορείο και προσωπική ξεναγό για επίσκεψη στα πλούσια και σπουδαία μέρη αυτού του τόπου.

 

 

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

1.Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλεία, στο Πύργο, το παραδοσιακό χωριό με τα καστέλια, εν συνέχεια στο λιμάνι του Αθηνιού, επιβίβαση σε παραδοσιακό ξύλινο καΐκι για επίσκεψη στο κρατήρα του ηφαιστείου, στα ζεστά νερά για μπάνιο, στη Θηρασιά για φαγητό, τέλος αποβίβαση στο λιμάνι Αρμένη της Οίας για το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα .

2.ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ( Η ΝΟΤΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ)
Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλεία, στο παραδοσιακό χωριό Μεγαλοχώρι, στάση ελεύθερος χρόνος για φαγητό και μπάνιο στην μαύρη αμμουδερή παραλία του περίβολου, ξενάγηση στην προϊστορική πόλη του Ακρωτηρίου και τέλος επίσκεψη σε ένα οινοποιείο για δοκιμή κρασιών.

3. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΗΡΑ
Με το χάρτη που σας προμηθεύουμε και με βοήθεια από την ξεναγό, θα έχετε πλήρη περιγραφή της περιοχής. η επίσκεψη διαρκεί 2 ώρες και γίνεται 5 φόρες την ημέρα με αγγλόφωνο ξεναγό.

4.ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ
Ξεκινάμε για κολύμπι στις πιο όμορφες παραλίες, επίσκεψη στο Ασπρονήσι για ένα ελαφρύ Πικ-νικ, άσπρη παραλία για μπάνιο και κόκκινη για βουτιές, η εξερεύνηση διαρκεί 5 ώρες με αγγλόφωνο συνοδό.

5.ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ
Η μαγεία της καλντέρας και το ηλιοβασίλεμα,
επίσκεψη στο ηφαίστειο στα ζεστά νερά στο νησάκι της Θηρασιάς, επιβίβαση στο καΐκι και ηλιοβασίλεμα εν πλω.

6.ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Περίπλους στην καλντέρα κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, μπουφέ δείπνο και ποτό εν πλω .


Επίσης υπάρχουν και μικρότερες εκδρομές για όσους δεν έχουν χρόνο, 3 ώρες θαλάσσιες εκδρομές με καΐκι μόνο για ηφαίστειο και ζεστά νερά και μεταφορές μόνο για το αξιοθέατο που εσείς επιθυμείτε.

Μη διστάσετε να μας ενοχλήσετε για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε.

Go to top